Labas vakaras :) Nauji metai, naujos temos. :) Net negalvojau, kad apie tai rašysiu, beet... visada būna pirmas kartas. Mintis kilo spontaniškai, taigi nusprendžiau, kad pasidalinsiu savo vienu laaabai paprastu, mažai produktų reikalaujančiu, bet taip pat laabai skaniu ir visų išgirtu desertu. Tai bus obuolių pyragas :) Net ir prastam kepėjui šis pyragas yra lengvai pagaminamas, tad tikrai verta pabandyti :)
Pyragui reikės:
6-8 obuolių (priklauso nuo dydžio, jei obuolius nelabai mėgstate , dėkite mažiau)
1 stiklinė cukraus (+ pabarstymui)
1,5 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
Pusė arb. šaukštelio kepimo miltelių
Arb. šaukštelis vanilinio cukraus (+ pabarstymui)
12 šaukštų pieno (arba vandens)
Cinamono pabarstymui
Kiaušinius išmaišome su cukrumi, įdedame miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir pieną (arba vandenį). Viską gerai išmaišome. Tada nuplauname obuolius, nulupame juos ir supjaustome į masę (galima dėti ant viršaus. Seniau taip darydavau, bet kai obuoliai masėje, pyragas šiek tiek skanesnis). Vėl viską išmaišome ir pilame į skardą su kepimo popieriumi arba į skardą išteptą aliejumi. Viršų pabarstome cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje. Kepti apie 1 valandą. :) Skanaus :)
Labai paprastai galima sužinoti ar pyragas iškepęs. Tereikia paimti degtuką ir įkišti jį į pyragą. Jei medinis pagaliukas neaplipęs, vadinasi pyragą galima traukti iš orkaitės ir ragauti. (Pagaliukas turi būti kažkiek drėgnas, nuo obuolių, esančių viduje).
P.S. šiose nuotraukose obuoliai ant viršaus. Deja, neturiu nuotraukų, kaip jis atrodo su obuoliais viduje .:)
Bučkis, Miglė♥
Komentarai
Rašyti komentarą